26850755phone

Interaktive kort og analyser for Ugebrevet A4

Ugebrevet A4 får ofte store analyser og visualiseringer fra KORTVISUALISERING.DK. Emnerne spænder over alle former for samfundsforhold. De interaktive kort er med til at understøtte historierne og ofte medvirkende til, at de får stor gennemslagskraft og citeres i andre medier. Her følger fem eksempler på interaktive kort eller grafikker til Ugebrevet A4.
Mail info@kortvisualisering.dk eller ring 2685 0755 og få et godt tilbud på interaktive kort.

Eksempel: Postnummer-kort viser, hvem der bor i dit postnummer

Ugebrevet A4 ville gerne sætte fokus på, hvem der bor i hvert postnummer. KORTVISUALISERING.DK  lavede en analyse af tal fra Danmarks Statistik og dette interaktive kort. Klik på kortet se, hvem der bor i de enkelte postnumre: Er der mange tyrkere, polakkere, tyskere eller hvad er den største minioritetsgruppe. Det interaktive kort fik meget opmærksomhed og blev citeret af en række medierne.

Eksempel: Kommune-kort viser, at indvandrere stopper affolkningen på landet

Ugebrevet A4 ville gerne belyse, hvad invandringen bestyder for forskellige egne af Danmark. KORTVISUALISERING.DK  lavede en analyse af tal fra Danmarks Statistik og dette interaktive kort. Her kan man se, hvor indvandringen stopper affolkningen henne. Klik på kortet, og se om din kommune ville have haft faldende befolkningstal, hvis ikke der var kommet udlændinge siden 2008. Det interaktive kort fik meget stor opmærksomhed og konklusionerne blev gengivet af Radio-avisen, de verse online medier og sågar en russisk tv-station.

Eksempel: Kommune-kort til Ugebrevet A4 viser, hvor faggrupperne bor

Se hvem der bor i din kommuen

Eksempel: Mangler den lokale skole veluddannede lærere?

Flere hundrede folkeskoler har akut mangel på lærere, der er uddannet i de fag, de underviser i. Derfor undervises børnene en stor del af tiden af lærere, der mangler kvalifikationer.For Ugebrevet A4 har Kortvisualisering.dk visualiseret, hvordan det ser ud for de enkelte skoler med linjefagsdækning. Se selve artiklen og kortet på dette link. Eller gå på opdagelse i det interaktive kort herunder og se situationen for din skole.

Eksempel: Den interaktive grafik viser, hvem der har det værste arbejdsmiljø?

KORTVISUALISERING.DK har lavet en stor undersøgelse og visualisering for Ugebrevet A4, der viser Danmarks bedste og værste arbejdsmiljø. Det psykiske og fysiske arbejdsmiljø halter for postbude og arbejdere i fødevareindustrien. Sammenlagt får de sidstepladsen. Langt bedre ser det ud for ledere, ingeniører og arkitekter, som snupper førstepladsen. Undersøgelsen blev bredt citeret i mange medier. Blandt andet var det første historie i Radioavisen om morgenen, hvor TV2 News også omtalte den. Politiken, Berlingske og en stribe andre medier valgte at trykke Ritzau versionen. Undersøgelsen af arbejdsmiljøet bygger på 124 spørgsmål, som det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø sidste år stillede til over 16.000 danskere. Arbejdsmiljøet er blevet bedømt ud fra 24 forskellige indfaldsvinkler.